Preskocit navigáciu

V správny čas na správnom mieste! Vojenský policajt v čase osobného voľna zadržal páchateľa krádeže.


V správny čas na správnom mieste! Vojenský policajt v čase osobného voľna  zadržal páchateľa krádeže.            Pohotová reakcia v čase osobného voľna nášho kolegu, príslušníka oddelenia policajného výkonu Bratislava rotného Jozefa M., ktorý  po tom ako odprevadil dieťa do škôlky, svojou rozvahou a rýchlou reakciou zadržal páchateľa krádeže.

Po incidente nám bližšie opísal situáciu: „Ráno po tom ako som odprevadil svoje dieťa do škôlky,  započul som na ulici výkrik ženy, ktorá bola okradnutá a kričala o pomoc. Keď som sa za ňou obzrel, videl som od nej bežať muža, ktorý v rukách držal kabelku, neváhal som a začal som ho prenasledovať. Po chvíli so ho dobehol. Keďže bol agresívny a ohrozoval moje zdravie a život použil som hmaty a chvaty a obmedzil som ho na osobnej slobode až do príchodu hliadky Policajného zboru, ktorá si ho prebrala a zadržala.“

Z Policajného zboru sme boli informovaní, že sa jednalo o recidivistu, drogovo závislú osobu, ktorá sa už v minulosti dopustila obdobných skutkov, za ktoré bola niekoľko krát právoplatne odsúdená.

Kolegovi z oddelenia policajného výkonu Bratislava patrí veľká vďaka za príkladnú odvahu, vzorné plnenie služobných povinností vojenského policajta vykonaním služobného zákroku aj počas svojho osobného  voľna, ktoré mimochodom ustanovuje pre vojenských policajtov aj zákon o Vojenskej polícii.



Autor: Vojenská polícia , Foto: Vojenská polícia - Dátum: 08.04.2024
Čítanosť: 1344
Verzia pre tlač

Skočiť na menu


Share